Gelijkspel tegen rode lantaarndrager WSJ

Oisterwijk speelde met 3-3 gelijk tegen nummer laatst WSJ. De ploeg van trainer Faysal Bouhoud kwam twee keer op voorsprong maar had de blessuretijd nodig om een gelijkspel uit het vuur te slepen...

Oisterwijk-WSJ, een half jaar geleden op 6 mei stond dit affiche net als vandaag ook op het programma. Een groter contrast van de omstandigheden is echter bijna niet denkbaar. Waar vorig jaar Oisterwijk een feestwedstrijd speelde, dit omdat het een week eerder door een zeer discutabele beslissing van de KNVB het kampioenschap in de schoot kreeg geworpen. WSJ won deze wedstrijd overigens en dat was de opmaat naar een periodekampioenschap, de Tilburgers promoveerden een paar weken later naar de vierde klasse via de nacompetitie. Die middag waren er schitterende omstandigheden, een strak blauwe hemel met een heerlijke lentezonnetje en daarnaast een volle tribune die met vuurwerk en spandoeken nog flink opgepimpt was.

Hoe anders was het zes maanden later op een gure, winderige en donkere novembermiddag. De beide ploegen bezetten de laatste twee plaatsen in de competitie en er stonden slechts een dertigtal verkleumde supporters op de tribune, niks geen vuurwerk, niks geen spandoeken deze keer. Ondanks de wat mindere omstandigheden was de wedstrijd wel belangrijk in de strijd om in de vierde klasse te blijven. WSJ was nog puntloos en Oisterwijk mocht pas een enkele driepunter bijschrijven.

Trainer Faysal Bouhoud miste tot overmaat van ramp door uiteenlopende redenen nogal wat spelers op het wedstrijdformulier, zodat hij met een gehavend team aan deze wedstrijd moest beginnen. Ondanks dat kwam Oisterwijk na een dikke twinig minuten op voorsprong. Raiclen Nepomuceno stond na een fraaie aanval over rechts op de goede plaats en rondde beheerst af.

Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Marlon Konings mocht vanaf een meter of twintig aanleggen voor een vrije trap. De bal werd door de Oisterwijk-muur van richting veranderd zodat Ronald Robben kansloos was en de 1-1 op het scorebord stond.

Nog voor de thee kwam Oisterwijk weer op voorsprong, dit keer was het Remsley Nepomuceno die op het scoreformulier bijgeschreven kon worden. Zij afstandsschot verdween fraai in de touwen.

De roodwitten kwamen vervolgens zacht gezegd niet zo best uit de kleedkamer. De 2-1 voorsprong was na een minuut als sneeuw voor de zon verdwenen. Sterker nog, trainer Faysal Bouhoud moest met lede ogen aanzien dat vier minuten na het beginsisnaal van de tweede helft, door Tilburgse doelpunten van Houssam Gharmaoui en Johnny Oerlemans ineens  2-3 op het scorebord stond.

Oisterwijk moest met alles wat het in haar macht had op jacht naar de gelijkmaker om de rode lantaarn niet over te gaan nemen. Het duurde tot de slotminuten dat de gelijkmaker voor het grijpen lag. Raiclen Nepomuceno werd gehaakt in het strafschop gebied waarna scheidsrechter Thobokholt gedecideerd naar de stip wees. Ronnie Reniers nam de verantwoording maar faalde, de reddende WSJ-doelman Said Hessani leek daarmee de held van de wedstrijd te worden. De roodwitten gaven echter ondanks deze tegenvaller niet op, waarna Johnson Paula in extremis de gelijkmaker binnen ramde na een scrimmage.

Een punt leek binnen, Oisterwijk ontsnapte echter in de slotseconde aan een wel hele bittere pil nadat WSJ-aanvoerder Bram van der Aa den niet te missen kans overschoot. De scheidsrechter blies na deze ontsnapping direct af voor het eindsignaal zodat beide ploegen met een punt genoegen moest nemen.