Oisterwijk pakt eerste zege tegen Viola

Een zucht van oplichting ging er door Sportpark Den Donk, Oisterwijk pakte haar eerste overwinning in de competitie. Viola werd met 5-2 aan de kant geschoven. De Oisterwijkse doelpunten werden gemaakt door Ronnie Reniers 2x, Hade Malvona, Raiclen Nepomuceno en Reda el Bekkali

Na drie nederlagen was er werk aan de winkel voor de roodwitten. Het Alphense Viola kwam op bezoek, een ploeg die ook in de onderste regionen van de vierde klasse bivakkeert. Viola verloor van GSBW en Were Di en wist de punten tegen Den Dungen in Alphen te houden. Oisterwijk deed het nog slechter en bleef puntloos tegen Jong Brabant, Den Dungen en Audacia. Vooral de laatste wedstrijd tegen Audacia gaf trainer Faysal Bouhoud stof tot nadenken. De roodwitten waren voetballend zeker niet de mindere maar schoten zwaar tekort als team.

Tegen het ook slecht gestarte Viola moest Oisterwijk het beter gaan doen. Faysal Bouhoud miste door blessures Domenik Pirron en de langdurige uitgeschakelde topscorer Tonnie Kerkhof op zijn appèl. Verder ontbraken Mohammed Bouhoud en Giovanni Bosse op het wedstrijdformulier. Hierdoor stonden de poppetjes weer net wat anders en dat was in de beginfase goed te merken. De roodwitten waren zoekende en moesten de bal al binnen vijf minuten uit het eigen net halen. Sjors van den Bosch verlengde een voorzet van Dries Govers waardoor het Roel Philipsen geen enkele moeite koste om de 0-1 op het scorebord te zetten. Oisterwijk leek rijp voor de slacht en had even nodig om deze nieuwe tegenslag te verwerken. En vrije trap op en meter of twintig van het vijandelijke doel bevrijde de roodwitten, Ronnie Reniers nam zijn verantwoording als ex-betaald voetballer en schoot de bal in de twaalfde minuut hard binnen. Oisterwijk werd daarna de betere ploeg en ging op jacht naar een voorsprong. Beide ploegen hadden moeite met het creëren van kansen zodat het een gezapige wedstrijd dreigde te worden. Op slag van rust sloeg Oisterwijk ineens toe, Reda el Bekkali kreeg tijd genoeg voor een voorzet en bediende Hade Malvona die de 2-1 achter de Alphense doelman schoot. Door dit doelpunt gingen de roodwitten voor het eerst dit seizoen de kleedkamer in met een voorsprong.

In de tweede helft ging Oisterwijk direct op jacht naar de derde treffer om zo in wat rustiger vaarwater te komen. Binnen tien minuten lag de 3-1 in de touwen, Reda el Bekkali gaf een perfecte voorzet op Raiclen Nepomuceno die de bal simpel binnen kon schuiven. Viola kon geen vuist maken en werd amper gevaarlijk voor het doel van Ronald Robben. De roodwitten bleven wel jagen op meer doelpunten. Ronnie Reniers kon van een meter of twintig uithalen, zijn schot werd door Reda el Bekkali van richting veranderd en plofte in het doel van de Alphenaren. Nog was het niet genoeg voor de roodwitten, terwijl Faysal Bouhoud wisselingen in het team doorvoerde bleef Oisterwijk jagen op nog meer doelpunten. Dit leverde nog een handvol kansen op. Ronnie Reniers was echter de enige die het net nog kon vinden, vanaf de linkerkant sneed hij naar binnen en schoot met een snelle voetbeweging de bal in de korte hoek binnen, 5-1. Terwijl Oisterwijk nog stond te na te genieten deed Viola direct na de aftrap nog iets terug via Sjors van de Broek, hierdoor kwamt de 5-2 eindstand op het scorebord te staan.

Oisterwijk boekte hiermee zijn eerste punten in een officiële wedstrijd nadat het drie keer verloor in het bekertoernooi en ook in de competitie na drie wedstrijden op de hatelijk nul stond. Volgende week staat voor de roodwitten een lastige klus op het programma, een thuiswedstrijd tegen de verrassende medekoploper HHC ’09.

Klik voor groter beeld Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits