HSE - Oisterwijk

Oisterwijk speelde teleurstellend gelijk tegen vijfdeklasser HSE uit Eindhoven. Oisterwijk kwam drie keer op voorsprong maar kon de overwinning niet binnenslepen. De Oisterwijkse doelpunten werden gemaakt door Rheda el Bekkali, Tonnie Kerkhof en Memik Kizilcik.

Oisterwijk is ontwaakt uit haar zomerslaap. De ploeg van trainer Faysal Bouhoud mocht na slechts twee trainingen aantreden tegen vijfdeklasser HSE uit Eindhoven. Een multiculturele club die sportpark de Hondsheuvels deelt met Woenselse Boys en Rust Roest.

De rood-witten die vorig seizoen kampioen werden en promoveerden naar de vierde klassse, traden aan met nogal wat nieuwe spelers. Rheda el Bekkali, Memik Kizilcik en Fatih Yildiz maakten hun debuut voor Oisterwijk. Naast deze aanwinsten zijn ook Tim Robben en de teruggekeerde Youssef Kharichef nog toegevoegd aan de selectie. Hierdoor krijgt Faysal Bouhoud veel meer mogelijkheden, zeker omdat Domenik Pirron zijn overschrijving naar Brabantia introk en dus blijft uitkomen voor Oisterwijk.

De wedstrijd tegen HSE waarin nog een aantal spelers door blessures en vakanties ontbraken kende een rustig begin. Beide ploegen zochten logischerwijs naar de eerste automatismen, de voorbereiding was te kort geweest voor een betere start. Na een dik half uur kwam Oisterwijk op voorsprong, Tonnie Kerkhof bediende Rheda el Bekkali die beheerst de 0-1 op het scorebord zette. Enkele minuten later was het alweer gelijk nadat een fout in de verdediging genadeloos werd afgestraft. Daarna waren het de rood-witten die nog voor de thee op voorsprong kwam. Memik Kizilcik leverde een puntgave voorzet af die door Tonnie Kerkhof prachtig werd binnen geknikt. Hiermee kwam de 1-2 ruststand op het bord.

Voor de supporters was het tijdens de rust even slikken dat de kantinebeheerder nog op vakantie was. De kantine was en bleef dicht zodat een biertje er niet in zat. Maar dat liet de aanhang zich niet gebeuren, nadat de biertaxi geen gehoor gaf werd een vooruitgeschoven post richting supermarkt gestuurd om daar een tas vol bier te gaan halen, probleem opgelost.

Na de pauze kwam HSE binnen twee minuten op gelijke hoogte nadat de linkerspits geheel vrijstaand richting Ronald Robben kon gaan. Oisterwijk was nauwelijks beter dan de zeker niet slecht combinerende Eindhovenaren. Effectief was Oisterwijk wel, Tonnie Kerkhof ontsnapte op rechts en gaf goed voor op Memik Kizilcik, met een simpele voetbeweging fleurde ook hij zijn debuut op met een doelpunt en stonden de rood-witten voor de derde keer op voorsprong, 2-3.

In de slotfase zakte het niveau tot een bedenkelijk niveau en moest Oisterwijk ook nog eens voor de derde keer deze middag de gelijkmaker incasseren. Hiermee eindigde deze wedstrijd in een 3-3 gelijkspel. Hier was niets op af te dingen, Oisterwijk was de iets betere ploeg en HSE bleek beter ingespeeld op elkaar…