Oisterwijk beleeft doldwaze middag in Oosteind

Oisterwijk beleefde een doldwaze middag in Oosteind. Twee keer kwamen de rood-witten op een voorsprong met marge van drie doelpunten, toch mocht het van geluk spreken dat OVV 67 verzuimde om een historische remontada te volbrengen. Het werd uiteindelijk 4-5 voor de rood-witten.

Oisterwijk moest voor het eerst in haar meer dan 104-jarige bestaan op bezoek bij OVV 67 in Oosteind. Voor uw verslaggever was het terrein van de geelzwarten niet geheel onbekend. Het zaterdagteam van Oisterwijk wat in de beginjaren van deze eeuw furore maakte in het zaterdagvoetbal, vocht hier destijds een verwoede strijd uit voor de koppositie in de vijfde klasse en won met 0-2. Uw verslaggever maakte deel uit van dit team, werd kampioen en het seizoen erop promoveerde dit team zelfs naar de derde klasse.

Genoeg over het verleden, aangekomen op het gezellige sportpark van de Oosteinders was de opdracht van Trainer Faysal Bouhoud duidelijk. De drie punten moesten mee terug naar Oisterwijk zodat de platte kar in de grondverf kon worden gezet. Toch was de opdracht minder makkelijk dan je aan de hand van de ranglijst zou zeggen. Om te beginnen klom OVV 67 de laatste weken door drie opeenvolgende overwinningen van de laatste plaats naar de zevende plaats. Daarnaast miste Oisterwijk sterkhouder en aanvoerder Daan van Dinter door een blessure en zat vaste basisspeler Giovanni Bosse op de reservebank. Er was ook goed nieuws uit de ziekenboeg, topschutter Tonnie Kerkhof kon weer plaatsnemen op de reservebank en hoopte ritme op te kunnen doen voor de eindfase van het seizoen.

Op het veld was Oisterwijk vanaf het begin heer en meester. De Oosteinders beperkten zich tot verdedigen in een sportieve wedstrijd. Het was dan ook geen verrassing dat de rood-witten op voorsprong kwamen. Domenik Pirron werd weggestuurd aan de rechterkant en schoot beheerst binnen, 0-1. Ondanks protesten van zijn eigen spelers vlagde de Oosteindse grensrechter niet, een toonbeeld van sportiviteit, zeker omdat het ook echt geen buitenspel was. Vier minuten later lag de bal weer in het net achter de OVV 67 doelman. Domenik Pirron legde aan voor een vrije trap, via de muur veranderde de bal van richting en ging opnieuw  in de touwen, 0-2.

Het was echter nog niet genoeg voor de Eindhovenaar, via een prachtige lob maakte hij zijn zuivere hattrick compleet en dacht de vlak voor de thee de roodwitten daarmee definitief in veilige haven te brengen. Normaliter mag degene die een hattrick maakt de wedstrijdbal mee naar huis nemen, het is bij uw verslaggever niet bekend of de Oosteindse terreinknecht hier aan meegewerkt heeft. In de slotfase van de eerste helft was Oisterwijk even niet op haar hoede, Jordi Loonen profiteerde meteen van deze oplettendheid en schoot de 1-3 achter Oisterwijk-doelman Ronald Robben.

In de tweede helft begon Oisterwijk slap en het scenario van de “schande van Lennisheuvel” lag op de loer.  Daar verspeelde een uitermate zwak Oisterwijk een vroeg verkregen 0-2 voorsprong en kon zonder punten en met de eerste seizoensnederlaag op zak de thuisreis aanvaardden. Na tien minuten werd dit draaiboek steeds realistischer. De Oosteinders mochten na een overtreding van Johnson Paula een strafschop nemen, Koen Rombouts maakte geen fout en schoot onberispelijk de 2-3 binnen. Trainer Faysal Bouhoud vond het wel welletjes en wisselde drie keer in een kort tijdsbestek. Dit had snel resultaat, Oisterwijk zette meer druk en hierdoor mocht Ronnie Reniers een vrije trap nemen. Vanaf ruim twintig meter schoot deze op doel, het harde schot was de Oosteindse doelman echter te machtig zodat de Oisterwijkse marge weer op twee stond. Minder dan een minuut later leek de wedstrijd opnieuw beslist nadat de verdediging van OVV 67 twijfelde. De zojuist ingebrachte Tonnie Kerkhof weet doorgaans wel raad met zulke mogelijkheden en liet zien weer helemaal terug te zijn 2-5.

Maar nog gaven de Oosteinders niet op en alsnog gingen ze op jacht naar een remontada van jewelste. Oisterwijk geloofde het wel maar moest toch nog vol aan de bak nadat Jordi Loonen met zijn tweede doelpunt van de middag de score terugbracht naar 3-5. Of het nog niet genoeg was, legde de overigens prima leidende scheidsrechter Dorsman, enkele minuten later de bal in de absolute slotfase terecht nogmaals op de stip. Guston Remie kende geen twijfel en bracht de score op 4-5. Alle hens aan dek dus voor de roodwitten, gelukkkg bleef er te weinig tijd over voor een stunt van buitengewone proporties van de geelhemden. Oisterwijk ontsnapte, nam de drie punten verdiend mee terug naar de Parel van Brabant maar maakte het zichzelf deze middag onnodig heel erg moeilijk.

Volgende week kan Oisterwijk bij een overwinning het kampioenschap binnenhalen. Het zal dan zelf moeten winnen op bezoek bij De Bocht 80 in Oirschot, daarnaast zal FC Drunen dan moeten stunten met een overwinning tegen Gloria UC.