Oisterwijk wint ook slechte wedstrijd tegen Irene

 

Oisterwijk speelde een slechte wedstrijd tegen Irene maar kon toch de volle buit binnenhalen. Het werd uiteindelijk 2-0 met doelpunten van Daan van Dinther en Raiclen Nepomuceno.

De rood-witten moesten na het binnenhalen van de periodetitel vorige week zichzelf opladen voor de terugwedstrijd tegen Irene uit Gemonde. In het Kerkdorp onder de rook van Sint-Michielsgestel werd in de eerste wedstrijd van het seizoen een moeizame 2-4 overwinning geboekt. Oisterwijk begon zonder Raiclen Nepomuceno, Gio Louisa en Domenik Pirron, drie spelers die doorgaans in de beginopstelling van trainer Faysal Bouhoud staan.  

Slechts een klein aantal supporters had deze middag een koud en guur sportpark verkozen boven de open haard thuis, hierdoor hing er een mistroostige sfeer bij deze thuiswedstrijd. De thuisblijvers hadden geen slechte keuze gemaakt, het spel van de rood-witten was ook niet iets waar doorzetters warm van werden. Irene verstopte zich niet en probeerde al voetballend een bres te slaan in de Oisterwijkse verdediging. De mannen uit Gemonde kregen ook de eerste kans na een half uur spelen, Ronald Robben redde echter bekwaam toen een Gemondse aanvaller alleen voor hem verscheen. Vlak voor de thee, terwijl de meeste supporters de warme kantine al opgezocht hadden kwam Oisterwijk uit het niets op voorsprong. Uitblinker en Man of the Match Daan van Dinther was vanuit de verdediging mee opgekomen en kreeg de bal plotsklaps voor zijn voeten. De oud-prof twijfelde geen seconde en schoot onberispelijk raak zodat Oisterwijk de kleedkamer met een voorsprong mocht gaan opzoeken. Verdiend was dit nauwelijks te noemen, hierdoor zal  het kopje thee in de kleedkamer van Irene een bittere nasmaak hebben gehad. 

Het tweede bedrijf bood niet veel beters, Oisterwijk was de dominerende ploeg maar creëerde weinig mogelijkheden. Topschutter Tonnie Kerkhof had zijn vizier niet op scherp en kon daarnaast op dubbele dekking rekenen als hij in balbezit kwam. Irene kwam er nog een aantal keer gevaarlijk uit zodat doelman Ronald Robben meer de doen kreeg als de drie voorgaande samen. Niets voor niets en volledig terecht eindigde hij op een tweede plaats in de verkiezing van de Man of the Match. De beslissing viel ruim een kwartier voor het einde van de wedstrijd. Raiclen Nepomuceno was het eerste bij de afvallende bal en schhot de 2-0 tegen de touwen.  

Oisterwijk geloofde het na dit doelpunt wel, schakelde twee versnellingen terug en trok de freewheelend drie punten over de streep. Ook de pas 21-jarige scheidsrechter van Iersel die een uitstekende wedstrijd floot, geloofde het wel en liet de blessuretijd voor wat het was. De rood-witten consolideerden dus hun ruime voorsprong in de competitie, sterker nog deze werd uitgebreid omdat runner up Gloria UC puntverlies leed tegen laagvlieger De Bocht ’80. Oisterwijk blijft koploper met een voorsprong van liefst tien punten.                                                   


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits