Oisterwijk

 

Oisterwijk verloor geheel onnodig de topper tegen Gloria UC. Na een snelle voorsprong door een prachtig doelpunt van de nederbelgen, liepen de rood-witten de hele wedstrijd achter de feiten aan.

De roodwitten moesten als koploper naar Gloria UC uit Baarle Nassau. De laatste editie van dit affiche was Oisterwijk ook koploper en Gloria UC nummer twee, dit was ruim twintig jaar geleden in het seizoen 1994-1995. Uw verslaggever stond ook aan de aftrap maar mocht het veld vroegtijdig verlaten na een rode kaart. Oisterwijk verloor met 2-0 en was de koppositie kwijt. De koppositie stond deze keer niet op het spel omdat Oisterwijk ruim aan kop gaat in dit seizoen. Bij een overwinning kon de ploeg van Faysal Bouhoud de platte kar alvast gaan optuigen, echter bij een nederlaag konden andere ploegen ook nog aan een kampioenschap ruiken.  

De mannen uit Baarle-Nassau kwamen als een komeet uit de startblokken, binnen tien minuten lag de bal al achter Ronald Robben. Vanaf rechts kwam een lage voorzet die door Niels Lambregts snoeihard in de bovenhoek werd geschoten, een schitterend doelpunt. De rood-witten moesten dus direct in de achtervolging, niet echt het scenario wat de trainer in gedachte had waarschijnlijk. Gloria bleef in die periode de betere ploeg maar uit het niets kwam Oisterwijk bijna op gelijke hoogte. Hadi Malvona haalde uit vanaf twintig meter maar de bal kwam via de binnenkant van de paal terug in het veld. Oisterwijk dacht het tijd te gaan keren maar net op dat moment verdubbelde Gloria UC de voorsprong. Een van richting veranderde veredelde voorzet van Niels Lambregts verdween op een curieuze manier in het Oisterwijkse doel. Nu was het echt alarmfase één voor de koploper die direct op jacht ging naar de aansluitingstreffer. Die kwam al snel op een gelukkige manier tot stand nadat de bal via een Baarles been in het eigen doel verdween. Met een 2-1 achterstand moesten de rood-witten de kleedkamer gaan opzoeken. 

Na de thee was het eenrichtingsverkeer, Oisterwijk viel uit alle macht aan, kon daarbij niet echt een vuist maken maar kreeg toch een paar goede mogelijkheden. Gloria UC verdedigde hun vesting met alle middelen en loerde op de beslissende counter. Tot aan het de laatste seconde bleef het spannend in Baarle-Nassau, vlak voor het laatste fluitsignaal maakte Niels Lambregts zijn hattrick compleet nadat hij een messcherpe counter beheerst afrondde. Direct daarna floot de scheidsrechter af, kon Oisterwijk met zijn tweede nederlaag op zak de thuisreis aanvaarden.  

Oisterwijk blijft na deze nederlaag koploper maar zal op haar tellen moeten passen om deze koppositie vast te houden. Er volgen nog een paar hele lastige wedstrijden waarvoor Faysal Bouhoud zijn ploeg goed zal moeten prepareren. Te beginnen met laagvlieger TPO die zaterdagavond om 18:30 uur op bezoek komt.


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits