Oisterwijk maakt geen fout in lastige wedstrijd

Oisterwijk speelde matig maar boekte toch een eenvoudige zege op Gloria UC.

Voorafgaand aan deze wedstrijd miste trainer Faysal Bouhoud nogal wat namen op het appèl, Joost Peijnenburg, Dominik Pirron, Joeri Kuulkers, Frie en Jan van de Wereld, Kovan Ayob, Alban Raqa stonden allen niet op het wedstrijdformulier. Daarnaast ontbrak Raiclen Nepomuceno door zijn rode kaart van vorige week, hij kreeg twee wedstrijden schorsing.

De rood-witten begonnen deze wedstrijd wederom als de trotse koploper. Deze status werd al snel waargemaakt, voorstopper Mo Bouhoud glipte mee naar voren en bracht de ploeg van zijn broer Faysal al binnen vier minuten op voorsprong. Waar Oisterwijk de laatste weken in een paar minuten snel een wedstrijd besliste, daar had Oisterwijk het nu een stuk moeilijker. De rood-witten waren de betere ploeg maar ook de mannen uit Baarle-Nassau bleken over een goed voetballende ploeg te beschikken. De beste kansen waren voor Oisterwijk maar de voorsprong werd in het eerste uur niet uitgebreid, dit was mede te danken aan een paar goede reddingen van de uitstekende Gloria doelman. Deze kon echter na een dik half uur een grotere voorsprong voor Oisterwijk ook niet voorkomen. Yakup Demirel gaf een prachtige dieptepass op Tonnie Kerkhof, die wist daar wel raad mee en schoof de bal feilloos onder de doelman door, 0-2.

Na de pauze besliste Oisterwijk binnen tien minuten de wedstrijd definitief. Ronnie Reniers die zijn beste wedstrijd speelde dit seizoen, ontsnapte aan de rechterkant en gaf puntgaaf voor op Tonnie Kerkhof, waarna de spits zijn veertiende seizoentreffer binnen knikte. Daarna probeerde Oisterwijk het nog wel maar mede door de vele wisselingen werd het wat rommeliger binnen de lijnen. Gloria kon bijna profiteren maar Ronald Robben hield zijn doel met een aantal fraaie reddingen voor de tweede wedstrijd op rij schoon. Na precies negentig minuten vond de uitstekend leidende scheidsrechter Konings het wel prima, en floot bij een 3-0 stand voor het eindsignaal.

Oisterwijk blijft dus koploper en mag deze status volgende week op bezoek bij FC Drunen weer waar gaan maken. Uw verslaggever kan er in Drunen helaas maar één helft bij zijn.

Klik voor groter beeld

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits