Oisterwijk officieus kampioen na overwinning op de Bocht '80

 

Oisterwijk kan de titel niet meer ontlopen na een 0-4 zege op cultclub De Bocht ’80 uit Oirschot. Toch kan de titel nog niet gevierd worden, dit omdat de KNVB afgelopen week verzuimde om duidelijkheid te scheppen aangaande de gestaakte wedstrijd Berkdijk-Gloria UC. Omdat Gloria UC volkomen onverwacht tegen een nederlaag aanliep tegen hekkensluiter FC Drunen is Berkdijk in theorie de enige die Oisterwijk nog kan achterhalen. Makkelijk zal dit niet worden, waarschijnlijk donderdag beslist de KNVB wat er met het gestaakte duel gaat gebeuren. Berkdijk kijkt in dat duel met nog zes minuten op de klok tegen een 0-5 achtstand aan, om de opdracht nog onmogelijker te maken wordt de wedstrijd hervat met een penalty voor Gloria UC. De KNVB zou er goed aan doen om de uitspraak een week uit te stellen zodat Oisterwijk volgende week op eigen kracht de titel kan binnenslepen.  

Terug naar het duel met De Bocht ’80 waar Oisterwijk de punten moest veiligstellen om een kampioenswedstrijd tegen WSJ te kunnen gaan spelen. Cultclub De Bocht ’80, een vereniging die totaal onafhankelijk is van de gemeente Oirschot. Het veld en kantine liggen op privéterrein zodat men geen bemoeienissen heeft van bijvoorbeeld vooringenomen consuls. Daarnaast wil het zoals een echte anti-establishment club betaamd, geen subsidie van de gemeente en is het volledig selfsupporting. Tot slot kan de sympathieke club op de hulp rekenen van vele vrijwilligers, iets wat een heikel punt is bij bijna alle clubs tegenwoordig. 

Ondanks of misschien juist omdat dat de Oirschottenaren alles in eigen hand houden lag de groene mat er fantastisch bij. Iets wat een voetballende ploeg als Oisterwijk natuurlijk in de kaart speelt. Het was dan ook bijna alleen Oisterwijk wat de klok sloeg, met verzorgd voetbal werd naar een opening gezocht om de ban snel te breken. Binnen een kwartier lag de bal al achter doelman Edwin der Kinderen. Ronnie Reniers legde een vrije trap precies op het hoofd van Tonnie Kerkhof die vervolgens de bal fraai tegendraads over de kansloze doelman kopte. 

Toen na een half uur spelen langs de kant bekend werd dat Gloria UC op achterstand stond in Drunen, besliste de ploeg van Faysal Bouhoud de wedstrijd in Oirschot. Ronnie Reniers schoot van afstand op doel, de Oirschotse doelman redde in eerste instantie nog wel, twee rebounds van Tonnie Kerkhof waren hem echter te machtig. 

Vorige week liet Oisterwijk de teugels vieren bij een veilige lijkende voorsprong en kreeg daarvoor bijna de rekening gepresenteerd. In dit duel was daar geen sprake van, Oisterwijk bleef domineren en gaf achterin helemaal niets weg. Doelman Ronald Robben kreeg weinig tot niets te doen. Wel breidde Oisterwijk zijn voorsprong nog verder uit, Domenik Pirron werd op links weggestuurd en rondde fraai af, 0-3. 

Met deze stand werd de kleedkamer opgezocht waar duidelijk werd dat Gloria UC met nog een kwartier te spelen nog steeds op achterstand stond. Zo kwam het scenario in beeld dat Oisterwijk zonder te spelen kampioen zou kunnen worden via de burelen van het KNVB-regiokantoor in Eindhoven. Oisterwijk keek echter alleen naar zichzelf en bleef goed voetballen en probeerde de score nog wat op te voeren. Ineens werd de verder zeer sportieve wedstrijd ontsierd door twee volledig onnodige rode kaarten, Gio Louisa en een Oirschotse aanvaller gingen met elkaar op de vuist en mochten daarna gezamenlijk vervroegd de douche op gaan zoeken. 

Dat de wedstrijd verder erg sportief was bleek wel na een botsing tussen Daan van Dinter en Kevin Snoeren, beiden bleven zich grijpend naar het hoofd liggen. De Oirschotse verzorger bedacht zich geen moment en nam direct de verzorging van één van de Oisterwijk-spelers voor zijn rekening. Een toonbeeld van sportiviteit, iets wat je tegenwoordig nog zelden tegenkomt op de amateurvelden. 

Tot slot maakte Tonnie Kerkhof alleen nog voor de statistieken zijn derde van de middag en zijn zevenentwintigste doelpunt in de competitie. Hiermee kwam de eindstand van 0-4 op het scorebord en mag Oisterwijk zich officieus kampioen noemen.  

Volgende week kan in de thuiswedstrijd tegen WSJ de titel officieel veilig gesteld worden en kan aanvoerder Daan van Dinter de kampioensschaal in ontvangst nemen.


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign/strong> Credits