Gastenboek Links E-mail

 

Titel komt in zicht na zege op Broekhoven

 

Oisterwijk mag langzaam het woord kampioensschap in de mond gaan nemen na een degelijke overwinning op middenmoter Broekhoven. In Tilburg-Zuid werd het 1-4 voor de rood-witten. De doelpunten werden gemaakt door Daan van Dinter, Hadi Malvona 2x en Bilel M' Rabet.

In een heerlijk lentezonnetje moest Oisterwijk aantreden tegen de volksclub Broekhoven. In vroegere tijden was dit affiche een garantie voor problemen, beide clubs hadden een niet al te beste reputatie en het liep nogal eens uit de hand binnen en buiten de lijnen. Vreemd genoeg was de rivaliteit in die tijden na de wedstrijd voorbij en liepen de clubs in de kantine samen de polonaise. Tegenwoordig is er in Tilburg-Zuid nauwelijks nog iemand te vinden die het clubhuis opzoekt na de wedstrijd. Het eerste elftal bestaat louter uit Poolse arbeidsmigranten waarmee Broekhoven zijn identiteit totaal verloren is. Het is te hopen dat Broekhoven deze zware tijden overleeft, anders zou er opnieuw een karakteristieke Tilburgse club verloren gaan.   

Oisterwijk wat na de winterstop vaker weifelend begon mocht van geluk spreken dat het niet opnieuw snel op achterstand kwam. Na twee minuten kreeg de spits van Broekhoven een dot van een kans, zijn inzet verdween echter over het doel van Ronald Robben. Daarna ontspon zich een wedstrijd waarin in het eerste half uur weinig te beleven was. Oisterwijk probeerde met verzorgd voetbal het Tilburg/Poolse verzet te breken maar creëerde weinig echte mogelijkheden. Na deze dertig minuten schakelde Oisterwijk een tandje hoger en liet zien conditioneel veel sterker te zijn. Raiclen Nepomuceno en Ronnie Reniers kregen een aantal goede kansen, de Tilburgse doelman weigerde echter te capituleren. Toch moest hij nog voor de rust de gang naar het net maken, Ronnie Reniers legde een vrije trap perfect neer waarna Daan van Dinter knap raak kopte, 0-1. Vlak daarna was het tijd voor een kop thee en werd duidelijk dat Oisterwijks grootste concurrent Gloria UC een paar kilometer verderop op achterstand stond tegen WSJ. 

In het tweede bedrijf was Oisterwijk vanaf de aftrap oppermachtig en ging op zoek naar een wat comfortabele voorsprong, het miste daarbij een aantal dotten van kansen zodat de ploeg van coach Pawel Semik in de wedstrijd bleef. Met het inbrengen van Hadi Malvona bracht trainer Faysal Bouhoud daar echter verandering in. De invaller zorgde hoogstpersoonlijk voor de 0-2 nadat Broekhoven stond te schutteren in de verdediging. Een kwartier voor het laatste fluitsignaal kwamen de Tilburgers uit het niets helemaal terug in de wedstrijd. Oisterwijk had verzuimd om de score verder op te voeren en kreeg na een scrimmage de deksel op de neus, Tomasz Warcheka kreeg het doelpunt op zijn naam. De roodwitten stelde echter vanaf de aftrap orde op zaken, Hadi Malvona haalde vanaf de rand van het strafschopgebied hard uit en bracht de marge weer op twee doelpunten. Daarna leek het wel een schiettent maar het waren bijna allemaal losse flodders. Bilel M’ Rabet vond het net nog wel, hij nam een voorzet van Hadi Malvona direct op de pantoffel en zorgde hiermee voor het slotakkoord van deze wedstrijd, eindstand 1-4. 

Na de wedstrijd werd duidelijk dat Gloria UC dik had verloren bij WSJ, hierdoor mag Oisterwijk stiekem aan een kampioenschap gaan denken. Volgende week is SVG de volgende horde voor de rood-witten, plaats van handeling is dan Sportpark den Donk.


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits