Gastenboek Links E-mail

 

Eenvoudige zege op SVG brengt titel stap dichterbij

 

Oisterwijk boekte een eenvoudige zege op een zwak SVG, Ronnie Reniers was met drie doelpunten de grote man bij de rood-witten.

Op een zondagmiddag waar bij menig voetballiefhebber de focus vooral op de kampioenswedstrijd PSV-AJAX lag, was Oisterwijk aan haar stand verplicht om de drie punten op Sportpark Den Donk te houden. Het Tilburgse SVG kwam op bezoek, een ploeg die al maandenlang op zoek is naar een overwinning. Tot overmaat van ramp miste SVG nog eens zes basisspelers zodat de opdracht voor de Tilburgers schier onmogelijk leek. 

Oisterwijk was dan ook vanaf het eerste fluitsignaal de veel betere ploeg,  het was wachten tot de man van het scorebord aan het werk kon gaan. Zonder topschutter Tonnie Kerkhof bleek dit lang een zware klus, Oisterwijk miste diverse kansen en vond daarnaast steeds een uitstekende Tilburgse doelman op haar pad.  Vlak voor de rust moest de doelman echter passen op een kanonskogel van Ronnie Reniers, deze haalde van ruim 20 meter verwoestend uit. De bal vloog snoeihard in de bovenhoek zodat de rood-witten konden gaan rusten met een voorsprong. De koek was voor Oisterwijk echter nog niet op, Ronnie Reniers mocht in de laatste seconde voor de thee aanleggen voor een vrije trap. Omdat de keeper van SVG niet rekende op een bal in de korte hoek, verdween de bal andermaal in de netten achter hem. Direct daarna floot de overigens prima leidende scheidsrechter voor het rustsignaal en kon Oisterwijk relaxed aan het kopje thee beginnen. 

Na de rust bleef het eenrichtingverkeer, Oisterwijk bleef goed voetbal op de mat leggen en reeg de kansen aaneen. De Tilburgse doelman bleef echter een sta in de weg zodat de definitieve beslissing lang uit bleef. Het was uiteindelijk Ronnie Reniers de zijn hattrick compleet maakte, en zo met zijn derde treffer de roodwitten definitief in veilige haven loodste. Hierna veranderde alleen de tijd nog op het scorebord, zodat Oisterwijk met een degelijke 3-0 overwinning drie punten mocht bijschrijven.  

Volgende week kan Oisterwijk wederom goede zaken doen. Het moet zelf op verplaatsing naar OVV ’67 in Oosteind, daarnaast moeten de grootste concurrenten Gloria UC en Berkdijk tegen elkaar uitkomen in Kaatsheuvel. Hierdoor kunnen de roodwitten bij een overwinning spekkoper zijn en het aantal concurrenten voor het kampioenschap reduceren tot één.

 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits