Gastenboek Links E-mail

 

Oisterwijk pakt eerste periodetitel

 

Oisterwijk heeft zijn eerste prijs sinds 2009 te pakken, in Tilburg werd met een 1-4 overwinning de eerste periodetitel binnengesleept.

Oisterwijk kon weer eens een prijs winnen na bijna een decennium van degradaties en andere rampspoed, het daalde hierdoor af naar de kelder van het amateurvoetbal, de vijfde klasse. Het moest op bezoek bij het Tilburgse SVG een overwinning boeken om zo de eerste periodetitel in de wacht te slepen. De winterstop werd afgelopen week afgesloten met twee 4-3 overwinningen op de derde klasser Nieuw Woensel en vijfdeklasser HSE. 

De selectie reisde af met een partybus om in een overwinningsstemming te komen voorafgaand aan de wedstrijd. De vele supporters waren weer ouderwets naar België gereden om daar het nodige vuurwerk in te slaan. Ook de sirene werd van stal gehaald zodat half Tilburg West in de schuilkelders zat rond half drie in de middag, hij loeide bijna onafgebroken. Het mocht dan ook niet meer fout gaan, dit ondanks dat SVG-trainer Pieter Elias zijn troepen tot het bot gemotiveerd had om een stunt uit te halen. 

In de eerste helft was Oisterwijk de betere ploeg maar kon het voorin nauwelijks een vuist maken. SVG had zoals wel meer tegenstanders dit seizoen de bus voor het doel geparkeerd, de rood-witten probeerden hierdoor al combinerend een gaatje in de hechte Tilburgse defensie te vinden. Vaak werd de balvaste Bilel M’ Rabet gezocht, die had het lastig tegen de fel verdedigende Tilburgers die daarbij nogal wat overtredingen nodig hadden. Spits Tonnie Kerkhof werd slechts één keer in stelling gebracht, zijn schot ging voorlangs waarbij Raiclen Nepomuceno een teenlengte tekort kwam om de bal tegen de touwen te werken. De eerste helft eindigde dan ook met een 0-0 stand zodat er werk aan de winkel was voor de ploeg van Faysal Bouhoud.

Oisterwijk liet echter direct na de rust zien dat het maar voor één ding naar Tilburg was gekomen. Binnen twee minuten lag de bal achter de Tilburgse doelman, Raiclen Nepomuceno maakte zichzelf mooi vrij en schot de bal snoeihard in de bovenhoek, 0-1. Oisterwijk dacht even dat de klus daarmee geklaard was en kreeg 30 seconden later de deksel al op de neus. Vanaf de aftrap viel de bal voor de voeten van Ugur Elmas die de 1-1 hard binnen joeg achter de kansloze Ronald Robben. Oisterwijk liet zich echter niet uit het veld slaan, de ruimtes op het slechte veld werden steeds groter. Met het voetballend vermogen van de roodwitten was het wachten op een moment dat de Tilburgers zich gewonnen moeten geven.  

Het was een kwartier voor tijd topschutter Tonnie Kerkhof die het gaatje in de defensie wist te vinden. Een afgemeten voorzet viel precies over een verdediger op het hoofd van de spits en deze kopte de bal tegendraads binnen. Nu liet Oisterwijk zich de kaas niet van het brood eten en hield SVG in een wurggreep. Tien minuten later was de klus geklaard toen Tonnie Kerkhof werd weggestuurd na fraai voorbereidend werk van Malvona Hade. Bijna achteloos werd de bal achter de doelman gewerkt, 1-3. In de slotminuut deed Ronnie Reniers de Tilburgers nog meer pijn nadat de verder uitstekende doelman een slippertje maakte en een slap schot door zijn vingers liet glippen. 

Met deze 1-4 overwinning was de eerste periodetitel voor de ploeg van Faysal Bouhoud en kon een klein feestje worden gevierd. Zeker nadat bekend werd dat nummer twee Gloria UC en nummer drie DVVC beiden een nederlaag hadden geleden, hierdoor is het gat wat de roodwitten geslagen hebben reeds acht punten. 

Volgende week moet Oisterwijk met dezelfde instelling op het veld staan. Het Gemondse Irene komt dan op bezoek, een ploeg waar Oisterwijk in de uitwedstrijd met veel moeite van wist te winnen.

                                                    


 

 

 

Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld
Klik voor groter beeld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Disclaimer © 2008   Nouwi Webdesign Credits