Oisterwijk sluit af met een zege op LSV

Oisterwijk won haar laatste wedstrijd tegen LSV uit Lennisheuvel. Het werd 3-2 voor de rood-witten. De Oisterwijkse doelpunten werden gemaakt door Yakup Demirel, Tonnie Kerkhof en Raiclen Nepomuceno.

Kampioen Oisterwijk mocht nog één keer aantreden dit seizoen. Voor zowel tegenstander LSV en de rood-witten stond niet meer dan de spreekwoordelijke eer op het spel deze middag. Toch zal Oisterwijk op gebrand zijn geweest om zich niet nogmaals in de luren te laten leggen door de mannen uit Lennisheuvel. In het kerkdorp beleefde Oisterwijk haar slechtste middag van dit seizoen, de ploeg van Faysal Bouhoud verspeelde een binnen vijf minuten verkregen 0-2 voorsprong en verloor daarnaast haar ongeslagen status.

Onder een heerlijke lentezon mocht Oisterwijk op zoek naar eerherstel tegen LSV dat achtste stond, alleen via een overwinning zouden de Lennisheuvelnaren kunnen stijgen naar de zesde plaats in de eindrankschikking. Oisterwijk begon echter hetzelfde als in de uitwedstrijd en kwam al binnen tien minuten op voorsprong, Yakup Demirel scoorde voor het eerst dit seizoen en bracht de 1-0 op het scorebord. Vlak daarna stond het al 2-0 voor de rood-witten, Tonnie Kerkhof maakte zijn 29e van dit seizoen. Met deze veilig ogende voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Ondertussen was het weer helemaal betrokken en kwamen de onweerswolken steeds dichterbij. Scheidsrechter de Bondt, die overigens een uitstekende wedstrijd floot, liet zich echter niet bang maken door een aantal bliksemschichten enkele kilometers verderop, hierdoor konden de ploegen gewoon doorspelen. LSV kwam uit het niets dichterbij nadat Johnson Paula uitgleed, Mateusz Lenarcik was attent en schoot feilloos de 2-1 in de netten. Oisterwijk reageerde direct omdat het zich niet nogmaals de kaas van het brood wilde laten eten. Raiclen Nepomuceno werd goed vrijgespeeld op rechts, rondde bekwaam af, zodat het verschil met de 3-1 stand al snel weer twee doelpunten was. Toch kwam de ploeg van Itienne Obispo nog een keer dichterbij, Bas Schoenmakers mocht twintig minuten voor tijd aanleggen voor een strafschop en faalde niet.

Oisterwijk wilde echter kampioenwaardig afsluiten en de drie punten op sportpark Den Donk houden. LSV werd op afstand gehouden en zodoende konden de punten in de tas worden gestoken, daarnaast was de smadelijke nederlaag in Lennisheuvel gerevancheerd.

Naast de titel pakte Tonnie Kerkhof ook nog de titel van topscorer in deze klasse. Zijn doelpunt tegen LSV was precies genoeg om Darryl-Lee Maasland voor zicht te houden, de spits van Berkdijk wist het net “slechts” 28 keer te vinden. Aanvoerder Daan van Dinther werd na de wedstrijd uitgeroepen tot speler van het jaar, en zal samen met Tonnie Kerkhof en de gehele kampioensploeg een mooi plaatsje in de historie van RKSV Oisterwijk krijgen.