Gastenboek Links E-mail

Oisterwijk - ASH

Oisterwijk heeft voor het eerst in vier jaar de eerste bekerronde overleefd. In een poule met louter verenigingen die hun wedstrijden op zaterdag afwerken was Oisterwijk duidelijk de sterkste. Nadat eerder al werd afgerekend met Zuilichem en GVV ’63, bleek nu ASH een maatje te klein voor de rood-witten.

De ploeg van trainer Rob van der Kaaij had genoeg aan een gelijkspel om zeker te zijn van een vervolg in het bekeravontuur. ASH wat al uitgeschakeld was deed echter haar sportieve plicht en streed voor wat het waard was. Oisterwijk was echter de veel betere ploeg en creëerde behoorlijk wat mogelijkheden. De beste was voor Niek van Weerdenburg na een kleine tien minuten, hij faalde echter oog in oog met de Hellouwse doelman.

Na tien minuten lag de bal toch in het net van het ASH-doel. Robin van de Ven zette een een-tweetje op met Niek van Weerdenburg, kreeg de bal op maat terug en schoot fraai de 1-0 tegen de touwen. Oisterwijk verzuimde daarna door te drukken om de wedstrijd al vroeg in de tas te kunnen steken. De mogelijkheden die het kreeg werden verprutst. Toen de thee al in de bekers zat sloeg Oisterwijk alsnog toe. Shuburney liep zijn directe tegenstander eruit na een dieptepass, de Hellouwer kon hem alleen via de noodrem stuiten. Dit gebeurde in het strafschopgebied zodat de bal op de stip ging. Aanvoerder Kenny Staps nam zijn verantwoording en schoot onberispelijk raak, 2-0.

Slechts zestig tellen later was de wedstrijd beslist, Maarten van Breugel kreeg de bal na een flipperkastsituatie voor zijn linkerbeen en drukte succesvol af. Met deze 3-0 voorsprong kon uw verslaggever zijn reis naar Amsterdam met een gerust hart aanvangen, het vervolg van het verslag is dan ook uit tweede hand.

In de tweede helft verkleinde ASH de marge terug naar twee doelpunten. Het had hierbij wel de hulp nodig van Arlain van de Ven, de verdediger werkte de bal in eigen doel. Oisterwijk repareerde de opgelopen schade binnen vijf minuten, Maarten van Breugel stond weer eens op de goede plaats en kopte de 4-1 binnen.

Oisterwijk nam daarna gas terug met het oog op de competitiestart van volgende week. De enige schade die het opliep was de eerste gele kaart van dit seizoen, de ingevallen Anar Ismajlov kreeg hem voorgeschoteld. In de slotfase werd het nog 5-1, de man van de gele kaart liet zich nu op een positieve manier van zich horen en schoot de eindstand achter de Hellouwse doelman.

Door deze overwinning zit Oisterwijk in de koker voor de volgende ronde in de districtsbeker. Volgende week begint Oisterwijk met een uitwedstrijd in Diessen tegen RKDSV aan de competitie, na drie overwinningen in het bekertoernooi, lijkt het team klaar voor deze utdaging.