Gastenboek Links E-mail

Oisterwijk - Reusel Sport

Oisterwijk moest winnen tegen Reusel  Sport om mee te blijven doen voor het kampioenschap in de derde klasse D. De mannen uit de Kempen kwamen als rode lantaarndrager naar sportpark “Den Donk” en waren op jacht naar punten in de strijd tegen degradatie. Oisterwijk was aan haar stand verplicht om de Reuselnaren aan de kant te zetten, zeker daar in Reusel onnodig werd verloren eerder deze competitie.

Toch waren de geelhemden, die vandaag in het zwart waren gestoken, in de openingsfase de gevaarlijkste ploeg. Dit was echter direct over toen Luuk Vriens ver uittrapte, zijn broer Thijs de bal op waarde schatte en de bal achter de Reuselse doelman tegen de touwen schoot. Oisterwijk stond hierdoor na negen minuten al op voorsprong. Bij Reusel zag je iets knakken op dat moment , de ploeg van Jan-Willem Doesburg maakte direct een verslagen indruk.

Oisterwijk rook bloed en ging op jacht naar een grotere voorsprong. Deze viel na een dikke twintig minuten, cultheld Joeri Kuulkers was attent nadat de Reuselse doelman de bal niet kon vasthouden. Voor de sterk spelende middenvelder was dit zijn eerste doelpunt in het eerste van Oisterwijk, dit bleef niet onopgemerkt, vanaf het terras scandeerden zijn fans zijn naam.

Vlak daarna dacht iedereen aan een strafschop toen Niek van Weerdenburg werd gevloerd in het strafschopgebied. De scheidsrechter floot echter niet waarop de jonge spits een wegwerpgebaar maakte, het resultaat een gele kaart en geen derby voor hem volgende week. Dit was het enige wat er op de verder uitstekende scheidsrechter aan te merken was, zijn beslissingen waren prima maar hij trok direct naar zijn borstzak bij het minste of geringste protest.

Toch kregen de rood-witten nog voor de thee een strafschop, Maarten van Breugel werd neergehaald waarna de bal op de stip ging. Aanvoerder Kenny Staps nam zijn verantwoording en schoot beheerst de bal voor de derde keer achter de Reuselse doelman.

Oisterwijk ging hierdoor heel comfortabel naar de kleedkamer met een 3-0 voorsprong. Na de thee bleef de ploeg van Rob van der Kaaij scherp zodat het geen tweede Bergeijk-scenario zou gaan beleven. Na vijf minuten stond de allesbeslissende 4-0 op het scorebord, Niek van Weerdenburg kon alleen op de doelman afgaan en rondde simpel af.

Hierop gingen de rood-witten namen wat gas terug en kregen binnen tien minuten de rekening gepresenteerd. Nick Wouters mocht een vrije trap nemen op vijfentwintig meter van het doel, hij kogelde de bal via de onderkant van de lat achter Luuk Vriens. Heel vreemd kreeg Reusel Sport ineens wel zelfvertrouwen en ging op jacht naar meer treffers. Oisterwijk hield echter de gelederen goed gesloten, echter vlak voor tijd moesten de rood-witten nog wel de 4-2 gemaakt door Dave Hermans incasseren.

Hierna was het over en sluiten met deze wedstrijd, Oisterwijk boekte een verdiende en relatief eenvoudige zege. Reusel Sport mag zich gaan opmaken voor een lastige strijd tegen degradatie, Oisterwijk daarentegen doet nog volop mee voor het kampioenschap in deze knotsgekke klasse.