Gastenboek Links E-mail

Reusel Sport - Oisterwijk

Oisterwijk deed weer geen goede zaken dit weekend. De rood-witten verloren op bezoek bij Reusel Sport volledig onnodig met 2-1.

In de beginfase was Reusel Sport op Sportpark Den Hoek duidelijk de betere ploeg. Vooral de pijlsnelle Dave Hermans viel moeilijk te bestrijden voor de Oisterwijkse defensie. De verdediging stond maar wat te schutteren en het was wachten op een snel tegendoelpunt. Na slechts zes minuten mocht Joost Peijnenburg de bal dan ook uit het net halen, Boy Janssen strafte slecht verdedigen aan Oisterwijk-zijde genadeloos af. Oisterwijk was daarna nog niet goed wakker en mocht blij zijn dat het na tien minuten al niet op een grotere achterstand stond.

Na deze eerste storm van Reusel Sport nam Oisterwijk het heft in handen en werd de betere ploeg. Er werd korter verdedigd en duels werden gewonnen. Oisterwijk kwam dan ook al na een ruim kwartier op gelijke hoogte, Kenny Staps omzeilde de buitenspelval en legde onzelfzuchtig af op Johnny Braat. Die kon zijn gevreesde linker er tegenaan zetten zodat de gelijkmaker op het scorebord stond. Oisterwijk probeerde daarna druk te blijven zetten en was ook de betere ploeg. Tot echte kansen kwam het in de eerste helft daarna niet meer zodat de ploegen gingen rusten met een 1-1 stand op het scorebord.

Na de thee probeerde Oisterwijk de tegenstander haar wil op te leggen maar kwam daarbij kracht en creativiteit te kort. Reusel Sport bleef eenvoudig op de been en rook haar kans. Oisterwijk verslapte na een dikke twintig minuten in de tweede helft en kreeg direct de rekening gepresenteerd. Wederom Boy Janssen strafte een verdedigingsfout op fraaie wijze af zodat Oisterwijk wederom op jacht moest naar de gelijkmaker. De rood-witten probeerden in het laatste kwartier van alles om de stand weer op gelijke hoogte te brengen. De ploeg van interim-trainer Peter Remie miste echter inventiviteit en dynamiek om een opening te forceren in de verdediging van Reusel Sport.

Hierdoor leed Oisterwijk zijn zoveelste nederlaag en wordt de situatie steeds penibeler onder aan de ranglijst. Volgende week in het degradatieduel tegen Rhode zal Oisterwijk echt een overwinning uit de hoge hoed moeten toveren om niet onder de degradatiestreep te belanden. Werk aan de winkel voor Peter Remie.