Gastenboek Links E-mail

BMC - Oisterwijk

Oisterwijk won het belangrijke degradatieduel tegen BMC met kunst- en vliegwerk. In de belachelijke lang durende twintig minuten blessuretijd miste BMC een strafschop en raakte daarnaast paal en lat. Oisterwijk had deze bijna desastreuze slotfase totaal aan zichzelf te wijten omdat het legio mogelijkheden miste om de 1-2 ruststand uit te breiden. Oisterwijk ontsnapte hierdoor aan een hele dure gelijkmaker en kon de drie punten in de tas mee terug naar huis nemen. De Oisterwijkse doelpunten werden gemaakt door Kenny Staps en Mitchell Zoontjes.

Waar het tegen Bladella diep in de blessuretijd fout afliep was Oisterwijk in Berlicum net een kat, het had minimaal acht levens nodig om te overleven in de meeslepende slotfase. Dit was geheel onnodig want de rood-witten waren in de eerste tachtig minuten de beter spelende ploeg. Het kwam al na drie minuten op voorsprong toen Kenny Staps goed werd vrijgespeeld door Mark Obbens. De weer uitstekend spelende rechtsbuiten schoot direct op doel en doordat de bal lichtjes van richting werd veranderd was de Belicumse doelman kansloos, 0-1.

Oisterwijk bleef het eerste kwartier de meest dreigende ploeg en kreeg via een aantal speldenprikjes een aantal kleine kansjes. Na een kwartier viel BMC-sterspeler Gerwin van den Boom uit met een blessure en bracht trainer Theo van Lieshout met Gijs van der Voort een andere topschutter binnen de lijnen. Dit was voor BMC het teken om het heft in hand te nemen. Er volgde een fase met een aantal dode spelmomenten die telkens veel gevaar stichten voor het doel van Oisterwijk. De rood-witten mochten blij zijn dat ze doelman Joost Peijnenburg in hun midden hadden die zijn doel schoon hield met een aantal miraculeuze reddingen. Daarnaast ontsnapte Oisterwijk nog aan de gelijkmaker nadat een boomlange centrale verdediger fraai binnenkopte maar de bal via de onderkant van de lat uit het doel zag verdwijnen.

Enkele minuten later bleek dit echter uitstel van executie. Joost Peijnenburg redde andermaal, terwijl hij de bal wilde gaan uittrappen legde de scheidsrechter de bal ineens op vijf meter van het doel voor een indirecte vrije trap. Niemand leek te begrijpen waarom, later bleek het dat de vrije trap werd gegeven voor aanmerking op de leiding. De net ingevallen Gijs van der Voort wist wel raad met dit cadeautje en schoot snoeihard de gelijkmaker tegen de touwen.

Oisterwijk was door deze vreemde beslissing van de scheidsrechter allerminst aangeslagen en stond ruim een minuut later alweer op voorsprong. Mark Obbens kon na een fraaie combinatie op rechts vrij voorgeven en legde de bal precies op het hoofd van Mitchell Zoontjes, die knikte de bal snoeihard in de bovenhoek, 1-2.

Nadat Oisterwijk weer op voorsprong was gekomen bleef het de betere ploeg en combineerde het naar hartenlust op het middenveld. Toch was het BMC wat het gevaarlijks was, de Berlicummers kregen uit dode spelmomenten nog een aantal goede kansen maar vonden steeds de uitblinkende Joost Peijnenburg op hun weg.

Na de thee bleef het spelbeeld hetzelfde, Oisterwijk de betere ploeg en BMC met alle middelen op jacht naar de gelijkmaker. Het verschil was echter dat Oisterwijk een aantal dotten van kansen kreeg om de wedstrijd op slot te gooien. Kenny Staps, Mitchell Zoontjes en de ingevallen Geert Konings misten echter de fraaiste kansen zodat de ploeg uit Berlicum hoop kon houden op minimaal een punt.

Deze onachtzaamheid kwam Oisterwijk bijna heel duur te staan toen BMC er nog een spectaculair Berlicums kwartiertje uitperste. Oisterwijk kreeg in de slotfase alle hoeken van het veld te zien en mocht werkelijk alle voetbalgoden bedanken dat het niet capituleerde. Zelden zal een ploeg zo'n onfortuin hebben gehad als BMC in deze fase. De paal werd geraakt, de lat werd geteisterd en ook op vijf meter van het doel presteerde een Berlicummer het om de bal naast het doel te krijgen. In de tiende minuut van de blessuretijd leek Oisterwijk dan eindelijk te bezwijken onder de immense druk. De scheidsrechter legde de bal op de stip nadat Joost Peijnenburg de bal weliswaar klemvast pakte maar daarbij volgens de scheidsrechter een overtreding beging, gele kaart en een strafschop.

Gijs van der Voort besloot de verantwoording te nemen maar schoot huizenhoog over zodat Oisterwijk opnieuw ontsnapte aan de gelijkmaker. De scheidsrechter vond twaalf minuten extra tijd nog niet genoeg en gaf aan dat er nog minimaal vijf minuten te spelen waren. In deze vijf die achteraf acht minuten bleken te zijn kreeg BMC nog een aantal hoekschoppen waarbij Joost Peijnenburg andermaal alles uit de kast moest halen om zijn doel schoon te houden. Tot slot kreeg BMC in de slotseconden nog een 100% kans maar wederom ging de bal vanaf een meter of zeven net naast het doel. Daarna vond de scheidsrechter het na "honderd en tien" minuten  voetbal wel welletjes en floot voor het voor Oisterwijk meer dan bevrijdende eindsignaal.

Oisterwijk kwam met de 1-2 uitslag heel goed weg. In deze fase van de competitie maakt het echter niet uit hoe de punten gehaald worden. De drie punten zullen in Oisterwijk in ieder geval gekoesterd worden na deze wonderbaarlijke ontsnapping.