Gastenboek Links E-mail

Oisterwijk - Jong Brabant

Oisterwijk maakte een bedroevende start die resulteerde in een beschamende maar zeker verdiende 0-2 achterstand, pas in de tweede helft goed. Het werd uiteindelijk 4-2 tegen Jong Brabant zodat Oisterwijk naar de derde ronde gaat. De doelpunten werden gemaakt door Johnny Braat 2x, Ronald Deckers en Achmed Erassan benutte een strafschop.

Vooraf werd de bekerwedstrijd tegen vierdeklasser Jong Brabant door een hele grote groep voor een "appeltje eitje" versleten. Trainer Mark Heerkens zal deze poll ongetwijfeld in de kleedkamer hebben gehangen om zijn spelers tot het bot te motiveren. Het werd in ieder geval alles behalve een "appeltje eitje" deze middag.

De mannen uit Berkel Enschot kwamen veel gretiger dan de thuisploeg uit de kleedkamer. Moeilijk was dit echter niet want de rood-witten kwamen simpel gezegd lamlendig en zonder enig respect voor de tegenstander uit de catacomben. Dit werd in de beginfase terecht keihard afgestraft door de getergde ploeg van Jong Brabant. Binnen tien minuten kon Patrick Jansen zijn tegenstander alleen tegenhouden door middel van een overtreding. De man in het zwart kon niets anders doen dan naar de stip wijzen en "Pinnie" de gele kaart voorhouden. Jelmer de Koning voltrok het vonnis zodat Oisterwijk zoals zo vaak de laatste tijd weer eens tegen een achterstand op mocht boksen. Oisterwijk probeerde het wel maar als je met deze instelling het veld op gaat is het bijna niet meer om te draaien. Patrick Jansen ontsnapte aan een zekere tweede gele kaart nadat hij zijn tegenstander die alleen op het doel af kon gaan bij zijn shirt vasthield. Een absolute foute beslissing van de scheidsrechter die de rood-witten hiermee spaarde.
Toch kwamen de mannen uit Berkel Enschot op een 0-2 voorsprong, Sjors van Wees profiteerde van de complete wanorde in de Oisterwijkse verdediging en scoorde fraai.

De trainer, witheet van woede vond het nu welletjes en nam maatregelen. De ongelukkige "Pinnie" werd naar de kant gehaald en Sander Janssen die licht geblesseerd was mocht alsnog zijn opwachting maken. Oisterwijk ging hiermee iets beter spelen en kwam in de slotfase van de eerste helft op 1-2. Na een individuele actie kon Sander Jansen een voorzet bij de eerste paal leggen. Ronald Deckers, tot aan dat moment volledig onzichtbaar kwam goed voor zijn tegenstander en tikte beheerst binnen.

Oisterwijk kwam hiermee goed weg, deze meevaller kon niet voorkomen dat Wim van Doleweerd met stoom uit zijn oren de kleedkamer opzocht. Daar was hij binnen een minuut klaar, zijn boodschap was echter tot in Tilburg te horen. Natuurlijk miste hij spelbepalers Mark Obbens en Stiva Taihuttu, maar dit mag tegen een vierdeklasser die ook nog eens onderaan de ranglijst bengelt niet als excuus worden aangevoerd voor deze armzalige vertoning.

Na de thee kwam er in ieder geval een ander Oisterwijk uit de kleedkamer, er werd in ieder geval geknokt zonder dat het spel echt beter werd. Jong Brabant kwam er helemaal niet meer aan te pas en het wachten was op de gelijkmaker. Deze kwam na een uur spelen, Johhny Braat werd vrijgespeeld en kon van twintig meter uithalen. De bal werd door een speler van Jong Brabant nog licht getoucheerd, dit was echter genoeg om de doelman kansloos te laten, 2-2.

Enkele minuten later was het Christian van Gestel die vlagde op het scherpst van de snede. Een aanvaller van Jong Brabant ontsnapte maar stond met zijn teennagel buitenspel. De scheidsrechter honoreerde het vlagsignaal van onze grensrechter zodat deze counter Oisterwijk geen schade berokkende. Direct in de tegenaanval ging de bal op de stip, Ronald Deckers werd gevloerd zodat Achmed Erassan vanaf de stip de rood-witten op voorsprong kon schieten. Nog voordat hij zijn schoen tegen de bal zette floot de scheidsrechter voor te vroeg inlopen zodat de redding van de doelman uit Berkel Enschot nutteloos was. De tweede poging was de doelman echter kansloos, via de paal werd de pingel tot de 3-2 bevorderd zodat Oisterwijk voor het eerst deze middag op voorsprong stond.

Bij Jong Brabant was het beste eraf en gingen de kopjes hangen. Oisterwijk maakte nog een fraaie 4-2 door Johhny Braat. Kenny Staps snelde zijn tegenstander voorbij en gaf strak voor op de linksbuiten, die maakte met een fraai wippertje het kwartet vol en bracht de rood-witten daarmee definitief in veilige haven.

Oisterwijk ontsnapte hiermee aan uitschakeling in het bekertoernooi. Vooral de manier om zonder respect voor de zeker niet tegenvallende tegenstander de wei te betreden baart uw verslaggever zorgen. Volgende week in het zespuntenduel met directe concurrent voor degradatie Rhode, zal deze instelling wel eens met een enorm pak slaag bestraft kunnen worden. Gelukkig was de tegenstander deze week een vierdeklasser en mag Oisterwijk verder in het bekertoernooi.

De groep heeft een week de tijd om eens goed in de spiegel te kijken om dan tot de conclusie te komen dat het zo absoluut niet verder kan.

Mannen veel wijsheid toegewenst deze week......................................