Gastenboek Links E-mail

Oisterwijk - Den Dungen

Oisterwijk kan weer drie punten bijschrijven, tegen Den Dungen won het na een 0-0 ruststand verdiend met 3-1 .

Vooraf hadden beide ploegen de punten keihard nodig om niet in al te grote problemen te komen. Den Dungen, onder leiding van de sympathieke oud FC Den Bosch doelman Jan van Grinsven, stond slechts één plaatsje boven Oisterwijk dat op de tiende plaats stond.

De rood-witten die nog steeds niet compleet zijn begonnen voorzichtig, het was de betere ploeg zonder daarbij tot uitgespeelde kansen te komen. Den Dungen liet zich in het eerste half uur ook nauwelijks zien. De eerste keer dat de groenhemden gevaarlijk werden had het op 0-1 moeten komen. Spits Dennis van der Aa kwam alleen voor Joost Peijnenburg maar schoot tot opluchting van de Oisterwijkse aanhang hoog over. De beste kans voor Oisterwijk kwam na een individuele actie van Johnny Braat, hij speelde zich goed vrij maar zijn schot ging naast. Met een 0-0 ruststand gingen beide ploegen naar de thee.

De rood-witten kwamen getergd uit de kleedkamer, trainer Henri van den Braak had erop gehamerd om snel druk te zetten en meer naar voren te voetballen. Oisterwijk voerde die opdracht meer dan voortreffelijk uit, Den Dungen kwam er niet meer uit en kansen konden voor de rood-witten niet uitblijven. In de eerste vijf minuten na de thee werden al twee waarschuwingsschoten afgevuurd door Kenny Staps en Stiva Taihuttu. De Dungenaren waren echter nog niet gewaarschuwd en enkele minuten later konden zij de bal uit het net halen. Johnny Braat combineerde met Halil Yildirim en gaf een uitgemeten voorzet op Kenny Staps, de jongeling volleerde de bal snoeihard tegen de touwen en bracht Oisterwijk zo op voorsprong.

De ploeg van Henri van den Braak nam echter geen genoegen met deze voorsprong en bleef vooruit voetballen. Een paar momenten later was de Dungense doelman opnieuw kansloos, weer was het Kenny Staps die prachtig scoorde. De groenhemden werden goed kort gezet waardoor ze de bal niet weg konden krijgen, op 35 meter van het doel kreeg Kenny Staps de bal voor de voet en schoot hem onhoudbaar in de bovenhoek, 2-0.

Terwijl Oisterwijk op een comfortabele voorsprong stond verviel het in oude fouten. Duels werden aangegaan op eigen helft in plaats van de helft van de tegenstander. Hierdoor werd Den Dungen sterker en hing de aansluitingstreffer in de lucht. Het was uiteindelijk Dennis van der Aa die de marge weer op één bracht. Hij kwam na gepruts bij de rood-witten alleen voor Joost Peijenburg en bleef deze keer wel kalm. De sterke spits passeerde simpel de Oisterwijkse doelman en kon de 2-1 in een leeg doel schieten.

Er was daarna nog ruim twintig minuten te spelen, Den Dungen probeerde het nog wel maar werd eigenlijk niet meer gevaarlijk. Vlak voor tijd konden de Oisterwijk-supporters pas echt weer rustig ademhalen. Achmed Erassan maakte door een afstandschot een einde aan de illusies van de Dungenaren en bracht de 3-1 eindstand op het scorebord.

Hiermee staat Oisterwijk op een gedeelde eerste plaats in de tweede periode en is er eindelijk weer een beetje vertrouwen in de toekomst. Hopelijk gaan ook de laatste neusjes in de goede richting, degene die dit betreft weten wel waar het over gaat.

Over twee weken staat de derby tegen het Udenhoutse SVSSS op het programma, uw verslaggever zal er ook weer bij zijn.